США шокували вибухи на марафоні у Бостоні: усі подробиці, фото, відео

США шокували вибухи на марафоні у Бостоні: усі подробиці, фото, відео

Нові теракти у США шокували світ / Фото: news.sky.com

ФБР і поліція шукають організаторів теракту.

У понеділок, 15 квітня, в американському Бостоні під час відомого марафону пролунало два вибухи.

Очевидці трагедії спочатку не зрозуміли, що сталося, сприйнявши вибух за феєрверк. Однак через 12 секунд після першого вибуху пролунав і другий. Кілька людей, які вже добігали до фінішу, впали. У свою чергу, глядачів, які опинились у самому епіцентрі теракту, силою відкинуло на кілька метрів. На дорозі лежали понівечені тіла.

Згодом з'ясувалось, що три людини загинуло, ще 176 отримали поранення. Серед жертв теракту був 8-річний хлопчик і ще вісім дітей отримали поранення, а братам загиблого від вибуху хлопчика відірвало ноги.

Дивіться ВІДЕО: Поліція Бостона спростувала низку чуток щодо вибухів

Бостонська поліція одразу після вибуху почала оперативні дії. На місці злочину затримали сомалійця, якого нібито бачили перед вибухом із рюкзаком. Тим часом, обшуки розпочались і в приватних оселях. Джерело в правоохоронних органах повідомило, що агенти ФБР перевіряють помешкання одного з підозрюваних.

Хто виступив організатором замаху поки невідомо. Президент США Барак Обама зауважив, що представники влади досі не знають, хто стоїть за вибухами в Бостоні і чому він так вчинив. Обама відмовився говорити про теракт. Проте представник Білого дому заявив агентству Bloomberg, що вибухи на марафоні в Бостоні офіційно визнані терактом.

Дивіться ФОТО: На марафоні у Бостоні прогриміли два вибухи: люди лежали з відірваними кінцівками

Згодом стало відомо, що бомби, які вибухнули під час марафону в американському Бостоні, були начинені підшипниками, цвяхами, лезами, голками, аби вразити якомога більше людей. Вибухівки не були складної конструкції, не містили пластиду, тобто могли бути виготовлені навіть у домашніх умовах.

На щастя, як повідомили в українському МЗС, громадян України немає серед загиблих і постраждалих в результаті вибухів на Бостонському марафоні.

ЗМІ вже повідомили, що вибухи у Бостоні стали найбільшим терактом після атаки терористів 11 вересня 2001 року.

Наступного дня після теракту вулицях міста панує порівнянно спокійна обстановка. Бостоном ходять військові з автоматами, а люди без остраху гуляють парком біля місця теракту.

Ввечері 16 квітня у Twitter з'явилася інформація, начебто на даху висотки у Бостоні відеокамера зафіксувала підозрілу людину.

Як стало відомо вранці 17 квітня, серед жертв теракту в Бостоні опинився студент з Китаю

Повʼязані теми:

Наступна публікація