США відмовилися відновлювати з Росією колишні відносини

США відмовилися відновлювати з Росією колишні відносини

Фото: Reuters

Основна причина - агресія РФ в Україні. 

США не готові до відновлення колишніх відносин з Росією через ситуацію на сході України. Про це заявив представник державного департаменту США Марк Тонер в рамках Twitter-конференції.

"Не може бути повернення до звичайних відносин з Росією, враховуючи дії РФ у східній Україні", - зазначив він під час конференції, яка транслювалася в офіційному російськомовному акаунта Держдепу.

При цьому Тонер зазначив, що "має бути можливість для переговорів, коли потрібно". Він пояснив, що "у США вірять, що шлях, яким повинна йти РФ, щоб санкції були зняті - це повне виконання Мінських зобов'язань" і зазначив, що "Україна доклала зусиль в рамках виконання Мінських домовленостей".

"Ми стурбовані порушеннями вздовж лінії припинення вогню, при цьому задіяно важке озброєння, яке заборонено мінськими угодами. Ми впевнені, що єдина надія досягти прогресу в реалізації мінських угод - припинення насильства спільними військами Росії і сепаратистів, припинення залякування спостерігачів ОБСЄ і надання їм повного доступу до територій, підконтрольним сепаратистам", - підкреслив Тонер.

Санкції проти Росії знімуть після виконання "Мінських домовленостей"

Санкції проти Росії знімуть після виконання "Мінських домовленостей"

Водночас як повідомлялося раніше, голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив про відсутність прогресу врегулювання конфлікту на Донбасі

При цьому посол підкреслив, що підстави для введення санкцій проти Росії нікуди не зникли. "В чому полягає загальна позиція всіх країн - членів ЄС? Санкції були введені через незаконну анексію Криму та агресію на сході України", - наголосив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація