США відправлять легендарних десантників для боротьби з ІД – міністр оборони

США відправлять легендарних десантників для боротьби з ІД – міністр оборони

Американські ВС збільшують тиск на бойовиків ІД / Фото: defense.gov

Коаліція має збільшити свої зусилля у боротьбі, впевнені у США.

Країни коаліції мають підвищити свої зусилля у боротьбі з бойовиками "Ісламської держави". Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер у інтерв'ю CNBC.

За два тижні Картер зустрінеться з колегами-міністрами країн коаліції і буде підштовхувати тих, хто "поки у коаліції лише на папері" до збільшення військової підтримки. Також міністр планує поділитись планом США щодо подальших військових дій проти ІД.

Картер також заявив, що США не зменшуватимуть свою присутність, але як і раніше будуть сконцентровані на консультаційній допомозі іракським, курдським та сирійським військовим.

"Я не думаю, що ми або хтось інший може виконати за них їхню роботу, але ми багато чого можемо зробити, аби вони стали сильнішими. В тому числі, бути з ними поруч. Ми шукаємо можливість зробити більше, і ми будемо поруч з ними на землі. Але я не хочу, щоб були непорозуміння – це стратегічне питання, допомагати місцевим військам проводити операцію, а не замінювати їх", - сказав міністр.

Водночас виданню Politico Картер повідомив, що до Іраку невдовзі прибудуть десантники з легендарної американської 101 дивізії.

"Вони поїдуть туди з підтримкою американського народу і озброєні чітким планом зі знищення варварської організації, який я персонально їм повідомив", - розповів міністр.

Крім того, Пентагон розширив повноваження американських військових у Афганістані, повідомляє Reuters. Раніше вони могли вражати бойовиків лише за умови нападу на них, тепер американські військові можуть завдавати ударів першими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація