США закликає українську владу вшанувати Небесну Сотню, прискоривши реформи

США закликає українську владу вшанувати Небесну Сотню, прискоривши реформи

Фото: УНІАН

Українські лідери мають поважати волю народу, який хоче прогресу.

Державний департамент США закликав українських лідерів працювати разом для прискорення реформ.

"Ми приєднуємося до народу України у вшануванні пам'яті тих, хто віддав своє життя заради побудови більш справедливої, демократичної та європейської України. Вони витримали снайперський вогонь і три місяці сильних морозів, і Україна отримала другий шанс на свободу, справедливість і влада, яка служить людям", - йдеться в заяву американського Держдепартаменту до другої річниці розстрілів на Майдані.

У заяві наголошено, що в Україні реформи прогресують, однак українській владі ще належить багато зробити.

"США закликають лідерів України вшанувати пам'ять про Майдан, працюючи разом, прискорюючи реформи і поважаючи волю українського народу, який хоче прогресу", - відзначають у Держдепартаменті.

Нагадаємо, що в Україні в суботу, 20 лютого, відзначають День Героїв Небесної Сотні — це пам'ятний день для вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

У Києві люди вшановували загиблих на Майдані Незалежності та на алеї Героїв Небесної Сотні (колишня частина вулиці Інститутської).

У центрі столиці посилили заходи безпеки. Чимало правоохоронців охороняли будівлі Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, аби попередити провокації.

Президент Петро Порошенко разом із дружиною поклав лампадки біля пам'ятного хреста. Очільник держави також нагородив званням та орденом ще одного Героя Небесної Сотні та зустрівся з родинами активістів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація