США звинуватили Асада і РФ у порушенні зобов'язань щодо перемир'я в Сирії

США звинуватили Асада і РФ у порушенні зобов'язань щодо перемир'я в Сирії

Фото: Reuters

Домовленість про припинення вогню в Сирії досягнута 20 лютого в Женеві.

Дії урядових військ в Сирії і ВКС РФ поки розходяться із зобов'язаннями щодо припинення вогню в Сирії, заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест ввечері в п'ятницю, 26 лютого, за кілька годин до початку узгодженого часу перемир'я.

"Ці операції перебувають в прямому конфлікті з тими зобов'язаннями, які вони взяли", — заявив Ернест журналістам.

Домовленість про припинення вогню в Сирії досягнута 20 лютого в Женеві. За її умовами передбачається зняття облог міст, видача полонених і допуск гуманітарної допомоги в постраждалі регіони. Противники президента Сирійської Арабської Республіки Башара Асада погодилися на перемир'я строком на два-три тижні, назвавши обов'язковою умовою припинення авіаударів російської авіації.

Президент США Барак Обама заявив, що перемир'я в Сирії має стати першим кроком до припинення хаосу в цій країні і може бути досягнуто тільки в тому випадку, якщо режим президента Башара Асада і його головний союзник - Росія - будуть виконувати свої обіцянки.

Нагадаємо, що раніше авіація ООН правила першу партію гуманітарної допомоги в сирійське місто Дейр-ез-Зор.

Керівник збору допомоги в ООН Стівен о'брайен заявив, що літак доставив жителям міста 21 тонну гуманітарної допомоги. Він зазначив, що згідно з попередніми даними, всі скинуті гуманітарні вантажі потрапили в той район, який цілився літаків.

Барак Обама назвав умови миру у Сирії

Барак Обама назвав умови миру у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація