Стало відомо, хто може обійняти посади в Кабінеті Трампа

Стало відомо, хто може обійняти посади в Кабінеті Трампа

Фото: Reuters

Трампу доведеться "заповнити" 4 тисячі адміністративних місць.

На сайті американського телеканалу CNN оприлюднили імена ймовірних кандидатів на посади в Кабінеті за президентства Дональда Трампа

Зміна президента США передбачає і зміну його Кабінету, тож Трампу доведеться "заповнити" 4 тисячі адміністративних місць, ідеться на сайті CNN.

Наразі команда Трампа відбирає кандидатури, утім, серед республіканців не так уже й багато тих, хто був близьким до виборчої кампанії новообраного президента.

За даними телеканалу, більша частина держслужбовців у Вашингтоні трималася подалі від Трампа. Деякі чиновники відмовилися підтримувати його. 

Експерти вважають, що до правління та внутрішнього кола Білого дому можуть увійти особи з оточення прихильників Трампа.

Так, за чутками, на посаду керівника апарату може претендувати колишній спікер Палати представників Конгресу США Ньют Гінгріч. Також розглядаються кандидатури губернатора штату Нью-Джерсі та керівника перехідного штабу Трампа Кріса Крісті, колишнього мера Нью-Йорка Руді Джуліані та голови Республіканського національного комітету Райнса Прібуса.

Радником президента з національної безпеки може стати відставний генерал-лейтенант армії США Майкл Флінн.

На посаду директора з комунікацій розглядається кандидатура старшого радника Трампа у виборчій кампанії з комунікацій Джейсона Міллера. Крім того, CNN називає кандидатуру прес-секретаря Трампа під час президентських перегонів Хоуп Хікс, яка раніше працювала у PR-кампанії та просувала бренди доньки Трампа — Іванки.

Джейсон Міллер може стати прес-секретарем Білого дому. На цю посаду також претендує головний стратег Республіканського національного комітету — Шон Спайсі.

Секретарем оборони США (міністра оборони), своєю чергою, може стати сенатор від штату Алабама Джеф Сешинз. Також називаються імена колишнього сенатора від штату Міссурі Джима Талента, екс-сенатора від штату Арізона Джона Кіла та члена Палати представників від штату Каліфорнія Данкана Хантера. 

На посаду генерального прокурора США претендують вже згадувані Джеф Сешинз, Кріс Крісті та Руді Джуліані.

Разом з тим, на посаду секретаря Держдепартаменту розглядаються кандидатури Джефа Сешинза, Ньюта Гінгріча, старшого наукового співробітника в Американському інституті підприємництва та колишнього посла США при ООН Джона Болтона, президента Ради з міжнародних відносин Річарда Хааса та сенатора від штату Теннессі Боба Коркера.

Руді Джуліані може стати секретарем внутрішньої безпеки та директором Центрального розвідувального управління (ЦРУ).

Кандидатура нейрохірурга Бена Карсона розглядається на посади секретаря з питань освіти або секретаря охорони здоров'я і соціальних служб.

Потенційним секретарам скарбництва (міністра фінансів) може стати або банкір і продюсер кінофільмів Стівен Мнучін (Нючін), або інвестор Карл Ікан. 

На посади старших радників претендують консультант і аналітик Келліенн Конвей, заступник керівника виборчої кампанії Девід Боссі, бізнесмен Стівен Беннон, Райнс Прібус та Хоуп Хікс.

Противники Дональда Трампа влаштували акції протесту в різних містах Сполучених Штатів

Противники Дональда Трампа влаштували акції протесту в різних містах Сполучених Штатів

Нагадаємо, на виборах президента США переміг республіканець Дональд Трамп. Його однопартійці, крім того, виборюють більшість у голосуваннях як за склад Сенату, так і за склад Палати представників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація