Стало відомо, хто захопив заручників у Брюсселі

Стало відомо, хто захопив заручників у Брюсселі

Фото: Reuters

Цей чоловік не був відомий поліції у зв'язку з терористичною діяльністю.

Бургомістр брюссельської комуни Форе Марк-Жан Гіссельс заявив, що чоловік, який захопив заручників в супермаркеті, - син члена місцевого комунального ради, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інтернет-сайт Soir.

Нагадаємо, що ввечері у вівторок озброєний ножем чоловік захопив близько 30 заручників в супермаркеті. ЗМІ відразу звернули увагу на дивність його поведінки, так як, за словами очевидців, він не висував ніяких вимог, а казав, що не хоче потрапити у в'язницю. Тому була висунута версія, що мова могла йти про невдалу спробу пограбування магазину. Цей чоловік не був відомий поліції у зв'язку з терористичною діяльністю. Тим не менш, вона прийняла найсерйозніші заходи: був оточений квартал, на місце прибув спецназ, а на низькій висоті літав поліцейський вертоліт.

Однак грабіжник без опору сам здався поліцейським. Ніхто із заручників не постраждав, але деякі пережили психологічний шок і були доставлені в госпіталь. Їм була надана психологічна допомога.

Мотиви поведінки нападника поки невідомі.

Нагадаємо, 22 березня два вибухи прогриміли в аеропорту Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом. На аеродромі вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник. Після подвійного вибуху в аеропорту також прогриміли вибухи у метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" і "Шуман".

Терористів Халіда Бакрауї і Наджима Лашрауі, яких вважають виконавцями вибухів у метро та аеропорту Брюсселя, знайшли в базі Інтерполу. Відзначається, що Халід Бакрауї, який влаштував вибух в метро, був оголошений в міжнародний розшук владою Бельгії за звинуваченням у тероризмі.

Наджим Лашрауі, якого бельгійські ЗМІ назвали виконавцем одного з вибухів в аеропорту Брюсселя, був оголошений в міжнародний розшук владою Франції за звинуваченнями в підготовці терактів і виготовлення вибухових пристроїв.

Загалом, в результаті терактів в аеропорту і метро Брюсселя загинули 35 людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація