Стало відомо ім'я одного із нападників на церкву у Франції

Стало відомо ім'я одного із нападників на церкву у Франції

Фото: Reuters

Він був ув'язнений за спроби приєднатися до "ІД", але достроково звільнений із в'язниці.

Одним з нападників на церкву у Франції, який вбив 86-річного священика, був 19-річний француз Адель Керміш.

Він був ув'язнений за те, що двічі намагався приєднатися до "ІД" у Сирії, але згодом достроково звільнений, пише Daily Mail.

Умови звільнення злочинця дозволяли йому перебувати без нагляду з 8.30 до 12.30 ранку. Напад на церву стався між 9 та 11 ранку.

19-річний Адель змусив літнього священика стати на коліна, а його спільник, який також був місцевим і був внесений у терористичний список, знімав на відео жорстоке вбивство.

Третій підозрюваний, 17-річний підліток вважається родичем Аделя Керміша. Він був заарештований у своєму будинку у Сент-Етьєн-дю-Рувре після атаки.

Нагадаємо, 26 липня двоє невідомих захопили заручників у церкві Сент-Етьєнн-дю-Рувре поблизу Руана у Франції. Чоловіки з ножами захопили священика, двох сестер і двох парафіян храму. Згодом стало відомо, що церковнику терористи перерізали горло. Сайт Le Point повідомив про те, що зловмисники вигукували "Daech" (абревіатура арабської назви терористичного угруповання "Ісламська держава"). Також ЗМІ повідомляють, що принаймні один з нападників був у ісламському одязі. Обидва нападники були ліквідовані силовиками.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація