Стало відомо, коли могли "замовити" Нємцова - ЗМІ

Стало відомо, коли могли "замовити" Нємцова - ЗМІ

Пізніше з'ясувалося, що признавшиеся не можуть відтворити викликали їх обурення "заяви" Нємцова

Борис Нємцов був убитий кількома пострілами в спину 27 лютого.

Передбачувані виконавці вбивства Бориса Нємцова могли отримати замовлення на здійснення замаху ще в середині минулого року, розповіло"Інтерфаксу" близьке до слідства джерело.

Це ставить під сумнів первинну версію слідства, яка пов'язувала вбивство з реакцією на січневий розстріл редакції французького журналу Charlie Hebdo.

"Розслідування показує, що восени вже почалася активна підготовка вбивства, а замовлення надійшло ще раніше", — повідомив співрозмовник агентства.

Інше джерело "Інтерфаксу" пояснило, що у слідчих є докази підготовки до вбивства Нємцова вже в жовтні-листопаді минулого року. Так, цю версію підтверджують дати придбання машини, оренди квартир заарештованими фігурантами, а також записи з камер відеоспостереження в будинку Нємцова.

Також про це свідчать показання декількох опитаних. Адвокат потерпілих Вадим Прохоров в бесіді з агентством підтвердив ці дані: "Я завжди говорив, що, по цілому ряду даних, підготовка вбивства почалася ніяк не пізніше кінця осені".

Борис Нємцов був убитий кількома пострілами в спину 27 лютого цього року на Великому Москворецькому мосту в Москві недалеко від Кремля. За звинуваченням у причетності до вбивства заарештовано п'ять осіб, у тому числі ймовірний стрілок Заур Дадаєв. На перших допитах Дадаєв і інший затриманий Анзор Губашев зізналися у вбивстві політика через його "негативні висловлювання на адресу мусульман" після розстрілу співробітників французького сатиричного журналу Charlie Hebdo 7 січня. Пізніше з'ясувалося, що особи, які зізнались, не можуть відтворити "заяви" Нємцова, а Дадаєв від свідчень відмовився.

Нагадаємо, що раніше можливий організатор вбивства Нємцова повернувся в Росію.

Підозрюваний у вбивстві Бориса Нємцова потрапив до лікарні

Підозрюваний у вбивстві Бориса Нємцова потрапив до лікарні

Повʼязані теми:

Наступна публікація