Стало відомо, коли відбудеться похорон Умберто Еко

Стало відомо, коли відбудеться похорон Умберто Еко

Фото: Reuters

Тіло письменника кремують. 

Похорон італійського письменника, філософа Умберто Еко відбудуться 23 лютого. Тіло письменника кремують. 

Церемонія прощання выдбудеться в одному з внутрішніх дворів замку Сфорцеско (палац резиденції міланських герцогів династії Сфорца —ред.), список виступів офіційних осіб зараз обговорюється.

На громадянській панахиді будуть присутні колеги з Болонського університету, де Еко викладав семіотику понад 40 років. Уряд Італії отримав звернення від діячів культури, які просили організувати державні похорони. Однак сам Еко просив провести прощання максимально скромно.

20 лютого голова видавничого дому La nave di Teseo Елізабетта Згарби повідомила про вихід останньої книги Умберто Еко. Вона буде називатися Pape Satan Aleppe. Згарби підкреслила, що Еко встиг закінчити роботу над цим проектом. Він відредагував всі матеріали і передав їх для публікації.

Умберто Еко помер у віці 84 років. Всесвітня слава прийшла до письменника після виходу в 1980 році роману "Ім'я рози". Італієць є автором численних наукових праць з семіотики, естетики, філософії і лінгвістики, лауреатом найбільших світових премый, кавалером Великого хреста і Почесного Легіону, засновником і керівником наукових і художніх журналів.

В Італії помер Умберто Еко, автор бестселерів "Ім'я Рози" та "Маятник Фуко"

В Італії помер Умберто Еко, автор бестселерів "Ім'я Рози" та "Маятник Фуко"

Повʼязані теми:

Наступна публікація