Старшу дочку Карімова отруїли та таємно поховали - ЗМІ

Старшу дочку Карімова отруїли та таємно поховали - ЗМІ

Старшу дочку Карімова отруїли та таємно поховали - ЗМІ

Фото: BBC

За інформацією ЗМІ, Гульнару Карімову отруїли та поховали у Ташкенті п'ятого листопада.

44-річна дочка першого президента Узбекистану Іслама Карімова Гульнара померла 5 листопада в результаті отруєння.

Про це із посиланням на анонімне джерело у Службі національної безпеки (СНБ) Узбекистану повідомляє Центр-1.

За інформацією джерела, Карімова була отруєна та похована на кладовищі "Мінор" в Ташкенті, а її могилу зрівняли з землею.

Видання повідомляє, що його джерело особисто брало участь в процесі поховання Карімової та дало інтерв'ю, бо боїться за дітей Карімової - сина Іслама і дочку Іман.

Зокрема, за його словами, діти "залишаються в Ташкенті в безправному і безпорадному стані".

Видання також посилається на акаунт в Twitter "Покажіть Гульнару", якого насправді немає, де буцімто вимагають появи Карімової на публіці чи запису нею відеозвернення.

"Інший акаунт в Twitter, що пише від імені Гульнари Карімової, але викритий журналістами радіо "Свобода" як фейк, в останні дні почав проявляти особливу активність, намагаючись переконати всіх, що старша дочка покійного президента жива, але тим самим викликаючи ще більші побоювання, що інформація про її смерть може виявитися правдою", - пише видання.

Зокрема, на сторінці почали публікуватися старі архівні фото, під виглядом нових. Так, фото вже публікувалися на її сторінці в період від осені 2013 року до лютого 2014 року.

21 листопада на акаунті опублікували фото Карімової з телефоном в руці, на якому відкрита її сторінка в  Twitter.

Проте, за інформацією видання, в Мережі вже більше двох років зберігається оригінал цього фото, знятого справжньою Гульнарою, з іншою картинкою на телефоні і шпалерами на стіні.

Фото: Центр-1

Центр-1 спробував з'ясувати інформацію про Карімову у офіційної влади Узбекистану. Напередодні в прес-службу Апарату президента РУ був направлений журналістський запит з відповідними запитаннями про можливу смерть Карімової, долю її дітей тощо. На момент написання статті апарат на запитання не відповів.

У Кабінеті міністрів Узбекистану на запит відповіли, що їм нічого невідомо про долю Карімової, а інформацію про її нібито смерть не чули. У той же час представник Кабміну відкинув можливість хоч якоїсь заяви держорганів стосовно цього питання.

Джерело з СНБ Узбекистану наполягає, що інформація про смерть Карімової правдива, та стверджує, що влада країни ніколи не покаже Гульнару, оскільки її більше немає.

Після виходу публікації видання Центр-1 російські ЗМІ повідомили із посиланням на близьке оточення сім'ї Карімових, що Гульнара жива. Зокрема, про це пишуть "РИА Новости".

"Гульнара Каримова жива, інформація про її смерть є помилковою", - повідомив співрозмовник агентства.

Проте, джерело агентства відмовилося конкретизувати деталі і інформацію про її місцеперебування.

Раніше Гульнара була серед найбільш впливових людей Центральної Азії. Вона займалася бізнесом, співала, була модельєром одягу, їздила зі своїми колекціями на тижні високої моди в Нью-Йорк, дружила з російськими та узбекистанськими олігархами, і впливала на політику свого батька.

Довгий час вважали, що саме Гульнара очолить країну після свого батька. Але 2013 року й впливу, і її імперії настав кінець. Проти неї на Заході прозвучали звинувачення у відмиванні грошей, а в Узбекистані Гульнара опинилася під домашнім арештом.

Нагадаємо, 3 вересня в узбецькому Самарканді пройшли похорони президента Іслама Карімова, який беззмінно керував країною 27 років. За мусульманськими звичаями, в цьому джаназа-намазі беруть участь тільки чоловіки, яких на площі було кілька тисяч. Потім тіло президента, за мусульманським обрядом загорнуте у 21-метровий саван, на руках віднесли до місця поховання, розповіли дипломати, які брали участь у церемонії.

Вранці 1 вересня Кабінет міністрів Узбекистану повідомив, що Карімов перебуває в критичному стані після того, як був госпіталізований минулої суботи з інсультом. Пізніше агентство Reuters з посиланням на неназвані дипломатичні джерела повідомило про смерть Карімова.

Ще 28 серпня низка ЗМІ повідомили про госпіталізацію президента Узбекистану Іслама Карімова. У понеділок, 29 серпня, зі слів дочки Карімова стало відомо, що у президента стався інсульт, і він перебуває в реанімації. З часом мас-медіа почали поширювати інформацію про смерть президента країни, проте чиновники не підтверджували цю інформацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація