Старт ракети Falcon 9 вчетверте відклали

Старт ракети Falcon 9 вчетверте відклали

Фото: Reuters

Причиною назвали вітер.

SpaceX в четверте скасувала запуск ракети Falcon 9 з геостаціонарним супутником SES-9, тепер — через вітер.

Про це повідомив в Twitter глава компанії Ілон Маск. Запуск, за словами Маска, перенесений на п'ятницю через сильний висотний вітру, який "вдаряє при старті по ракеті як "кувалда"". Новий час старту поки не затверджено, його визначать після наради з метеослужбою ВПС США.

Спочатку запуск ракети Falcon 9 з супутника SES-9 був запланований на 24 лютого, проте через погодні умови його перенесли на два дні. 26 лютого старт не відбувся через технічні проблеми. 29 лютого SpaceX з тих же причин в аварійному режимі скасувала запуск Falcon 9 за кілька секунд до старту.

Планується, що геостаціонарний супутник SES-9 розміститься над точкою екватора 108,2 градуса східної довготи. Призначення космічного апарату — трансляція відеосигналу на територію низки азіатських країн і забезпечення зв'язку у цьому регіоні. Його термін служби — 15 років.

Нагадаємо, що глава компанії SpaceX американський бізнесмен Ілон Маск заявив про можливість польоту людини на Марс до 2025 року. Слова підприємця прозвучали під час виступу на інвестиційному форумі в Гонконзі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація