Статисти підрахували за скільки можна продати Великобританію

Статисти підрахували за скільки можна продати Великобританію

Статисти підрахували, скільки коштувала б Великобританія у разі продажу / Фото: Reuters

У разі продажу, кожному громадянину виплатили б по 125 тисяч фунтів.

Скільки б коштувала Великобританія, якщо б її виставили на продаж? Управління національної статистики порахувало скільки коштувала б держава і скільки грошей одержав би кожен громадянин у разі продажу.

Вражаюча сума - трохи більше 8 трильйонів фунтів коштувала б вся країна і все що розташоване на її території. Така сума була розрахована фахівцями в Національному бюро статистики (НБС).

Оцінка включає в себе загальну вартість всіх будинків, будівель, авто, мостів, доріг, акцій та грошей в банках, які розташовані на території Великобританії.

Як пояснили фахівці, якби країну вирішили продати - то кожному громадянину виплатили б по 125 тисяч фунтів, з розрахунком з 64,6 млн людей, які проживають у країні.

"Це колосальна цифра, яка дозволяє думати, як ця сума грошей допомогла б кожній людині та його сім'ї", - повідомив статист НБС Уеслі Харріс.

Харріс також додав, що житлова нерухомість є найбільшим і найціннішим нефінансовим активом в економіці і в цілому. Виходячи з даних, вартість житла з 1997 року зросла втричі.

У звіті НБС зазначено, що житловий фонд оцінений в 5,1 трлн фунтів. Така велика сума пояснюється тим, що протягом 2013-2014 роки ціни на нерухомість збільшилися на 9%. Інші суми у звіті зазначені за: валютні операції і банківські рахунки - 1,4 трлн фунтів; будівлі і споруди, дороги, залізниці, мости, спортивні стадіони, склади та трубопроводи - 1,9 трлн фунтів; машини, обладнання та системи озброєння, враховуючи всі автомобілі та комп'ютери - 850 млрд фунтів.

Варто відзначити, за оцінками НБС, найбільш гучним щорічним падінням став фінансовий сектор Великобританії, який з 2013 року впав на 219% (364 млрд фунтів). 

Уряд також в мінусі. За оцінками НБС вартість сектору державного управління знизилася до мінус 450 мільярдів фунтів в кінці 2014 року, це означає, що уряд має більше, ніж те що значиться в активах.

І наостанок, Національне бюро статистики оприлюднило список того, що могло б купити, за виручену суму від продажу Британії. Наприклад, близько 5 тисяч суперяхт Екліпс Романа Абромовича, за її оціночної вартості в 1,5 млрд фунтів, або 36 млн Роллс-Ройсів ціною в 220,019 фунтів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація