Столтенберг розповів про порядок Варшавського саміту НАТО

Столтенберг розповів про порядок Варшавського саміту НАТО

Фото: Reuters

У центрі уваги буде Східна Європа.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг розповів про порядок саміту Альянсу у Варшаві 8-9 липня. За його словами, планується ухвалення ключових рішень щодо зміцнення обороноздатності і засобів стримування, а також зміцненню стабільності за межами кордонів блоку.

Столтенберг анонсував узгодження місць дислокації міжнародних батальйонів в Естонії, Латвії, Литві та Польщі. Також генсек наголосив, що зміцнення обороноздатності стосується й присутності міжнародного батальйону НАТО в Румунії. Крім того, буде приділено увагу удосконаленню кібербезпеки, цивільної оборони і здатності протистояти атакам балістичних ракет.

За словами генсека Альясу, що НАТО посилить інформаційну допомогу коаліції, котра веде боротьбу з терористичною організацією "Ісламська держава". Також очікується прийняття рішення про розширення в центральному Середземномор'ї місії НАТО по боротьбі з нелегальними перевізниками біженців до країн ЄС.

Раніше Столтенберг заявив, що на саміті у Варшаві Україні нададуть політичну та практичну допомогуКрім того, генсек констатував багаточисельні порушення режиму припинення вогню на Донбасі та повідомив, що вчергове пролунає заклик дотримуватись режиму тиші та надати спостерігачам можливість працювати на сході України. 

Нагадаємо, Петро Порошенко анонсував, що Україна та НАТО узгодять комплексний пакет допомоги від Альянсу на Варшавському саміті НАТО. За його словами, цей документ спрямований на зміцнення оборони України за допомогою більш потужних структур безпеки.

Раніше генеральний секретар організації Йенс Столтенберг заявив, що на саміті НАТО у Варшаві будуть прийняті переломні рішення у питанні присутності сил Північноатлантичного альянсу у Східній Європі.

НАТО Продовжить допомагати Україні

НАТО Продовжить допомагати Україні

Що планують обговорити на саміті Альянсу у Варшаві

Що планують обговорити на саміті Альянсу у Варшаві

Повʼязані теми:

Наступна публікація