Стоїмо єдиним фронтом проти тероризму. Порошенко висловив співчуття сім'ям загиблих в Орландо

Стоїмо єдиним фронтом проти тероризму. Порошенко висловив співчуття сім'ям загиблих в Орландо

Фото: Reuters

В результаті теракту загинули 50 людей.

Президент України Петро Порошенко висловив свої співчуття сім'ям і близьким загиблих та постраждалих в результаті стрілянини в Орландо.

"Висловлюємо співчуття сім'ям і близьким загиблих та постраждалих внаслідок стрілянини в Орландо 12 червня. Жодні мотиви не можуть бути виправданням для цього акту насильства", - написав президент у своєму Фейсбуці.

"Стоїмо єдиним фронтом проти тероризму та на захисті фундаментальних цінностей і прав людини", - додав глава держави. 

Нагадаємо, в ніч на 12 червня в американському місті Орландо невідомий увірвався до клубу Pulse, де влаштовують вечірки ЛГБТ-спільноти, та відкрив стрілянину.  Жертвами інциденту стали 50 людей, ще принаймні 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Сам нападник був ліквідований під час перестрілки зі спецпризначенцями. Він був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін

Стрілянина США

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб локальним терактом. Президент США Барак Обама заявив, що стрілянина в орландському клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США та другим наймасштабнішим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида запровадили надзвичайний стан. 

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і заприсягнувся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину у гей-клубі в Орландо.

ФБР класифікувало стрілянину у гей-клубі в місті Орландо як акт тероризму

ФБР класифікувало стрілянину у гей-клубі в місті Орландо як акт тероризму

Повʼязані теми:

Наступна публікація