Stratfor підтвердила наявність у Сирії нових вертольотів РФ

Ці вертольоти можуть виконувати не тільки захисні функції

Одночасно з заявами про виведення основних сил з Сирії, Росія прагне зберегти присутність в країні.

Про це пише американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor, посилаючись на знімки авіабази в провінції Латакія і бази в порту Тартус, - пише "Українська правда".

Знімки демонструють, що Москва не тільки розширює інфраструктуру на базі, а й за останні дні розмістила там ряд додаткових сил. Росія перекинула на сирійську авіабазу бойові вертольоти Мі-28 і Ка-52.

Як відзначають аналітики, ці вертольоти можуть виконувати не тільки захисні функції, але також проводити пошуково-рятувальні операції і надавати безпосередню авіаційну підтримку сухопутним військам. На знімках видно, що російські системи ППО С-400 також залишаються на базі.

Більше того, зазначає Stratfor, Росія ще не вивела свої літаки Су-30 і Су-35, і після оголошення про виведення військ продовжувала підтримувати з повітря сирійські урядові сили, які беруть участь в зіткненнях з бойовиками ІДІЛ поблизу Пальміри.

Також, згідно зі знімками бази в порту Тартус, ніяких істотних вантажних дій там не відбувається. В порту можна помітити військові транспортні засоби,які, імовірно, готуються до завантаження, але важку артилерію туди не доставили.

Нагадаємо, що раніше про наявність вертольотів Мі-28Н і Ка-52 в Сирії свідчили відеозаписи телеканалу "Звезда" та агентства Reuters, зроблені на авіабазі Хмеймім.

Президент Володимир Путін увечері 14 березня віддав наказ вивести з Сирії основну частину російського військового контингенту. За словами президента, це пов'язано з тим, що військові вирішили практично всі поставлені перед ними завдання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація