ЗМІ повідомляють про поранених поблизу Капітолія

ЗМІ повідомляють про поранених поблизу Капітолія

Територія навколо Капітолія оточена.

Стрілянина сталася в туристичній зоні будівлі американського Конгресу — Капітолії.

Про це повідомляє Reuters.

Наразі немає точної інформації про поранених. Раніше повідомлялося, що в результаті стрілянини поранення отримав один поліцейський, а також двоє туристів. Водночас CNN повідомляє, що поліцейські не постраждали, але зачепило випадкову перехожу. 

Злочинець затриманий. Інші подробиці інциденту не наводяться. Територія навколо Капітолію оточена, сама будівля тимчасово закрита.

Також евакуйовані відвідувачі і персонал Білого дому. Члени Конгресу перебувають на канікулах, однак у Вашингтоні зараз багато туристів.

Нагадаємо, 22 березня два вибухи прогриміли в аеропорту Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнали вибухи терактом. На аеродромі вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник. Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" і "Шуман".

Терористів Халіда Бакрауи і Наджима Лашрауи, яких вважають виконавцями вибухів у метро і в аеропорту Брюсселя знайшли у базі Інтерполу. Відзначається, що Халід Бакрауи, який влаштував вибух в метро, був оголошений в міжнародний розшук владою Бельгії за звинуваченням у тероризмі.

Наджим Лашрауи, якого бельгійські ЗМІ назвали виконавцем одного з вибухів в аеропорту Брюсселя, був оголошений в міжнародний розшук владою Франції за звинуваченнями в підготовці терактів і виготовленні вибухових пристроїв.

Всього в результаті терактів в аеропорту і метро Брюсселя загинули 35 людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація