"Стрілець з Орландо" бив дружину, але був тишком в ісламському центрі

"Стрілець з Орландо" бив дружину, але був тишком в ісламському центрі

Фото: Reuters

Його сім'я приїхала з Афганістану, хоча сам він народився вже в США.

Колишня дружина 29-річного Омара Матіна, підозрюваного у вбивстві 50 людей у нічному клубі Орландо, охарактеризувала його як жорстоку і психічно неврівноважену особу. За словами жінки, чиє ім'я з міркувань безпеки не повідомляється, він неодноразово бив її, коли вони були в шлюбі, пише The Washington Post.

Вони познайомилися через Інтернет близько восьми років тому. Жінка вирішила переїхати до Флориди і вийти заміж за Матіна — це сталося в 2009 році. Спочатку, за її словами, вони жили в шлюбі нормально, потім почалися конфлікти. "Бувало, що він починав бити мене, як тільки прийде додому", — розповіла жінка.

Колишня дружина Матіна народилася в Узбекистані. Сім'я Матіна приїхала з Афганістану, хоча сам він народився вже в США, в Нью-Йорку. Пізніше його сім'я переїхала до Флориди, в Форт-Пірс. У 2007 році Матін закінчив коледж Indian River State.

Зі зброї у нього був дрібнокаліберний пістолет. 

Коли батькам жінки стало відомо про домашнє насильство, вони прилетіли в Форт-Пірс і забрали її. Шлюб тривав лише кілька місяців, розлучення було оформлене в 2011 році.

Друг Матіна розповів, що після того, як пара розійшлася, молодий чоловік став більш релігійним. За його словами, Матін кілька років тому здійснив паломництво в Мекку. Сусід Матіна, своєю чергою, розповів, що у нього був трирічний син. Поруч із ним була жінка, за деякими даними, 30-річна Ноор Захі Салман.

Матін регулярно відвідував ісламський центр Форт-Пірса і, за словами імама Шафіка Рахмана, востаннє був там два дні тому. За словами імама, він не дуже добре знав Матіна, хоча той часто відвідував центр. Матін регулярно молився разом зі своїм батьком і сином. "Він був найтихішим хлопцем, він ніколи не говорив з ким-небудь", — сказав Рахман. "Він прийде, помолиться і піде", — додав імам.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за подію, заявивши, що чоловік, який атакував гей-клуб, був його бійцем. Крім того, сам Матін за 20 хвилин до атаки подзвонив в службу 911 і поклявся у вірності ІД.

Нагадаємо, що вночі 12 червня невідомий відкрив вогонь в нічному клубі Pulse в Орландо (Флорила, США). Під час перестрілки зі спецназівцями нападник був убитий. Спершу повідомлялося про 20 загиблих і 42 постраждалих. Згодом кількість жертв зросла до 50, постраждалих - до понад півсотні.

ФБР класифікувало стрілянину у гей-клубі в місті Орландо як акт тероризму

ФБР класифікувало стрілянину у гей-клубі в місті Орландо як акт тероризму

Повʼязані теми:

Наступна публікація