Суд відмовився розглядати українські матеріали щодо Савченко – адвокати

Суд відмовився розглядати українські матеріали щодо Савченко – адвокати

Адвокатам Савченко відмовили у використанні матеріалів з України / Фото: Reuters

Вказані документи збирали слідчі СБУ. 

Сьогодні, 16 грудня, суд російського міста Донецьк відмовив захисту української льотчиці та нардепа Надії Савченко у використанні матеріалів з України для доказів її невинуватості.

Про це повідомили адвокати українки Марк Фейгін та Микола Полозов.

На обговорення щодо відповідного рішення російські судді витратили трохи більше хвилини, наголосив Полозов.

Сама Савченко розкритикувала рішення російських служителів Феміди.

Після вказаного рішення суд оголосив перерву до 14 години.

Фейгін повідомив, що з моменту подання стороною захисту Савченко доказів, Донецький суд не долучив жодного документа щодо її невинуватості. 

Нагадаємо, у російських прокурорів розвалюється справа українки Надії Савченко. Більшість свідків під час допитів обмовляються, що жодного коректування вогню в день, коли загинули російські журналісти, не було. 

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. 8 липня стало відомо, що її утримують у воронезькому СІЗО в Росії.

У РФ її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських журналістів, які нелегально прибули на територію України, щоб у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових. Крім того, льотчицю звинуватили у незаконному перетині кордону.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. Згодом адвокати Савченко заявили, що не оскаржуватимуть її вирок

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація