Супутник КНДР стабілізувався на орбіті - Вашингтон

Супутник КНДР стабілізувався на орбіті - Вашингтон

Фото: Reuters

Виведений в космос апарат важить близько 100 кілограмів.

Супутник, який запустила КНДР 7 лютого, стабілізувався на орбіті.

Про це повідомляє у вівторок, 9 лютого, Reuters з посиланням на джерело у Вашингтоні.

Проте супутник, як і раніше, не передає будь-яких даних на Землю. Раніше телеканал CBS повідомляв з посиланням на американські військові джерела, що супутник непрацездатний: він "перекидається на орбіті" і не передає сигналів.

Виведений в космос апарат, за даними телеканалу, важить близько 100 кілограмів. Він знаходиться на висоті близько 300 миль (480 кілометрів) від поверхні і рухається майже строго з півночі на південь. Однак його орбіта нестабільна.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея здійснила запуск ракети з віддаленого космодрому. Незважаючи на заяви КНДР про запуск на орбіту супутника спостереження, у світі припускають, що Пхеньян випробовує міжконтинентальну балістичну ракету.

Нагадаємо, що 6 січня КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби.

Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на якому Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: в 30 милях від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН на екстреному засіданні Північної Кореї пригрозив санкціями.

Нагадаємо, що раніше глава Міноборони Японії Ген Накатані віддав наказ про підготовку протиповітряної оборони країни до знищення північнокорейської ракети.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація