Сусіда "каліфорнійських терористів" звинувачують у купівлі нападникам зброї

Сусіда "каліфорнійських терористів" звинувачують у купівлі нападникам зброї

Слідчі вважають, що Маркес придбав дві штурмові гвинтівки у 2011-2012 роках / Фото: Reuters

Маркес стверджує, що купив гвинтівки для Фарука

Колишній сусід і приятель Саеда Фарука, який влаштував стрілянину в каліфорнійському Сан-Бернардіно, Енріке Маркес заарештований за звинуваченням у купівлі зброї, яку Фарук з дружиною використовували в ході терористичного нападу.

Слідчі вважають, що Маркес придбав дві штурмові гвинтівки в 2011-2012 роках. Ці гвинтівки Фарук і його дружина Ташфин Малік використовували 2 грудня, застреливши 14 осіб у Сан-Бернардіно. Маркесу пред'явили звинувачення в змові з метою матеріального забезпечення терористичної діяльності, надання неправдивих відомостей та порушення імміграційного законодавства.

Маркес стверджує, що купив гвинтівки для Фарука, щоб тому не доводилося проходити пов'язані з цим перевірки.

Маркес розповів агентам ФБР, що він з Фаруком планували влаштувати напад в 2010 році, проте вирішили відмовитися від цих планів.

Нагадаємо, що "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за криваву стрілянину в Каліфорнії.

Стрілянина в Сан-Бернардіно сталася 2 грудня близько 11:00 за місцевим часом. Злочинці увірвалися в конференц-зал центру соціального забезпечення і відкрили вогонь по людях, які перебували в приміщенні.

В результаті загинули 14 людей, ще 21 отримав поранення. Фарук і Малік були ліквідовані під час перестрілки зі співробітниками правоохоронних органів. 

У каліфорнійському місті Сан-Бернардіно вшанували пам’ять жертв стрілянини

У каліфорнійському місті Сан-Бернардіно вшанували пам’ять жертв стрілянини

Повʼязані теми:

Наступна публікація