Світ тисне на Путіна з вимогою звільнити Савченко

Світ тисне на Путіна з вимогою звільнити Савченко

Від Путіна вимагають звільнити Савченко / Фото: Reuters

Чи дослухаються у Кремлі до голосу здорового глузду – стане відомо незабаром.

Звільнити Надію Савченко російського президента Володимира Путіна закликав увесь світ. За свідченням джерел із Білого дому, Барак Обама нещодавно говорив із ним про це по телефону, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Верховний комісар ЄС із питань зовнішньої політики Федерика Могерині заявила, що Росія повинна відпустити Надію, адже це означає виконати міжнародні зобов'язання з дотримання прав людини, які вона на себе взяла, крім того це – дотримання мінських угод.

Генеральний секретар ООН закликав російську владу дотримуватися права підсудного на справедливий процес.

Президент Європейської ради, колишній прем'єр Польщі Дональд Туск, прямо заявив, що Савченко, як і інших в'язнів у Росії, тримають незаконно.

Про те, що цей процес - очевидне порушення Мінських угод, говорила і президент Латвії Даля Грибаускайте.

Міністра закордонних справ Канади серйозно занепокоїло ставлення до Савченко під час процесу та політичне мотивування обвинувачення.

Спільну заяву про негайне звільненя Савченко разом з українським президентом Порошенком зробили також лідери Німеччини та Франції під час зустрічі в Брюсселі.

Як повідомлялося, у Державному департаменті США заявили, що засудження Надії Савченко до 22 років позбавлення волі демонструють кричущу неповагу до принципів справедливості.

Звільнити Надію Савченко Путіна закликав весь світ

Звільнити Надію Савченко Путіна закликав весь світ

Повʼязані теми:

Наступна публікація