Світовий банк різко знизив прогноз щодо цін на нафту

Світовий банк різко знизив прогноз щодо цін на нафту

Фото: Getty Images

Аналітики зазначають, що причин для відновлення цін на нафту декілька. 

Світовий банк знизив прогноз за цінами на нафту в 2016 році на 27%, з $ 51 до $ 37 за барель. Про це повідомляє РБК з посиланням на огляд банку, випущений у вівторок, 26 січня.

Зокрема, серед факторів, які вплинули на зниження вартості нафти, аналітики Світового банку називають надходження на ринок іранської нафти, теплу зиму, стійкість американських виробників, які урізали витрати і підвищили ефективність, а також слабкі перспективи зростання основних економік, що розвиваються.

"Ціни на нафту впали на 47% в 2015 році, і ми чекаємо, що вони впадуть ще на 27% у 2016 році. Незважаючи на це, вони поступово відновляться з поточних низьких рівнів", - йдеться в огляді.

Як зазначають аналітики, причин для відновлення цін на нафту декілька. По-перше, аналітики говорять, що різке падіння цін на нафту до початку 2016 року не відображає фундаментальні зміни на ринку.

По-друге, видобуток дорогої нафти буде приносити все більші збитки і змусить виробників знизити обсяги видобутку. Крім того, експерти припускають, що попит на нафту повинен трохи зрости завдяки зростанню світової економіки.

Нагадаємо, 26 січня, на торгах на світовому ринку вартість нафти знову опустилася нижче 30 доларів США за барель. Європейська Brent нині коштує 29,86, а американська WTI – 29,66. Падіння цін на "чорне золото" через його надлишок на ринку одразу ж спровокувало падіння фондових ринків по всьому світу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація