Таліби взяли на себе відповідальність за кривавий вибух у Лахорі

Таліби взяли на себе відповідальність за кривавий вибух у Лахорі

Фото: Reuters

Всі лікарні в Лахорі переведені на режим надзвичайної роботи.

Відповідальність за вибух в місті Лахорі в Пакистані, в результаті якого, за останніми даними, загинули не менше 70 осіб, взяв на себе рух Талібан.

Представник талібів підкреслив, що акція була здійснена навмисно в тій частині міста, де проживає багато християн. Вибух стався в неділю вранці, в районі автостоянки поруч з парком Гульшан-і-Ікбал в центрі міста, в декількох метрах від дитячого майданчика з гойдалками. У цьому місці знаходилось багато місцевих християн, які зібралися цілими сім'ями, щоб відзначити Великдень. За останніми даними, серед загиблих і постраждалих багато жінок і дітей.

Заступник комісара поліції Мохаммад Усман заявив, що кількість осіб, які отримали поранення, перевищила 190. Як повідомляють поліцейські, вибух був здійснений смертником. Усі лікарні в Лахорі переведені на режим надзвичайної роботи.

Для контролю безпеки в регіон введена армія. Регіональна влада оголосили траур, який повинен тривати три дні.

Нагадаємо, 20 січня група бойовиків захопила університет Бача Хан в пакистанському місті Чарсадда.

Терористи увірвалися на територію навчального закладу, відкрили вогонь по студентах, а також влаштували кілька вибухів. В університеті на момент атаки було більше трьох тисяч чоловік. Ще 600 людей прийшли на концерт поезії, який був присвячений смерті активіста пуштунів Абдули Гаффари 'Бача" Хана.

В результаті кривавої атаки загинули щонайменше 20 осіб, серед яких студенти і професори. Крім того, серед загиблих, після військової операції армії Пакистану виявилися 4 терориста. Одним із загиблих професорів виявився Хамід Хусейн, який, за словами журналіста Омара Курайши, загинув, рятуючи своїх студентів.

Відповідальність за криваву атаку взяли на себе бойовики терористичного угруповання "Техрік-і-Талібан Пакистан".

Повʼязані теми:

Наступна публікація