Танки і згорілі машини: Reuters показало, як виглядає крихке перемир'я у Нагірному Карабасі

Незважаючи на режим припинення вогню, обстріли тривають.

Незважаючи на перемир'я, про яке 5 квітня домовилися начальники генштабів збройних сил Вірменії і Азербайджану, повного припинення вогню в Нагірному Карабасі досягти не вдалося.

У Міноборони Азербайджану заявили про 115 обстрілів з боку військових невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки.

Крім того, азербайджанська влада звинуватила противника в обстрілі на вірмено-азербайджанському кордоні в Нахічевані.

У міністерстві оборони Азербайджану додали, що відкрили у відповідь вогонь, який розгромив вогневу точку та інженерно-фортифікаційну споруду ЗС Вірменії.

У свою чергу, "Міноборони" Нагірного Карабаху спростувало заяву Азербайджану про порушення режиму припинення вогню на лінії зіткнення. А в Міноборони Вірменії заявили про загибель двох своїх військових в НКР.

При цьому обидві сторони заявляють про дотримання режиму припинення вогню.

З початку відновлення бойових дій в Нагірному Карабасі між Вірменією та Азербайджаном, кожна із сторін повідомляє про значні втрати противника.

Втім, згідно з даними ООН, в зоні карабаського конфлікту загинуло 33 особи, з яких 3 – мирні жителі. За неофіційними даними, постраждали від бойових дій в Карабасі більше 200 людей.

При цьому, Азербайджан вже заявив про готовність до бойових ударів по містах Нагірного Карабаху, якщо війська Вірменії не припинять обстрілювати мирні населені пункти.

У Нагірному Карабасі оголосили про перемир'я

У Нагірному Карабасі оголосили про перемир'я

Повʼязані теми:

Наступна публікація