Посол США в РФ спрогнозував зміни у відносинах Москви та Вашингтона

Посол США в РФ спрогнозував зміни у відносинах Москви та Вашингтона

Фото: УНІАН

Посол США також прогнозує спробу нової влади просунути вперед врегулювання в Сирії і в Україні

Одне з головних місць в політиці нової адміністрації США посяде Росія.

Про це заявив посол США в РФ Джон Теффт, пише "Інтерфакс".

"Те, в чому я впевнений, що Росія буде однією з головних тем нарівні з Китаєм, торговими питаннями, НАТО. Росія - одна з визначальних країн", - сказав він.

Посол США також наголосив, що нова адміністрація США сформує так звані перехідні команди, які будуть виробляти політику Вашингтона з різних напрямів, і нагадав, що "адміністрація Обами ще близько двох місяців буде при владі".

"Я знаю, що президент Обама хоче використати цей час. Наприклад, тривають переговори щодо врегулювання ситуації в Донбасі у "нормандському форматі", і ми зробимо все можливе через канал спілкування (помічника держсекретаря США) Вікторії Нуланд і помічника президента РФ (Владислава Суркова) з тим, щоб продемонструвати нашу підтримку і бажання просунути вперед цей процес", - пояснив Теффт.

Водночас він зауважив, що поки не знає про плани Нуланд зустрітися з Сурковим, але "знає, що вона готова зустрітися з ним".

Окремо Теффт прокоментував питання врегулювання ситуації в Сирії і в Україні.

"Якщо ви подивитеся на американо-російські і американо-радянські відносини в широкому сенсі, то ви побачите, що в них превалює послідовність політичної лінії. У нас є значні протиріччя щодо України, і Сирії, і з інших питань, але я думаю, що нова адміністрація спробує просунути вперед ці питання і знайти їм рішення", - зазначив він.

На думку Теффта, буде зроблена спроба вирішити найбільш важливі проблеми національної безпеки, проте він має сумнів, що буде "перезавантаження".

Нагадаємо, у США закінчилися вибори, перемогу у яких, за попередніми даними, здобув кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп.

Повʼязані теми:

Наступна публікація