Теракт у Бангладеш: стала відома офіційна кількість вбитих і поранених, відповідальність взяла ІД

Теракт у Бангладеш: стала відома офіційна кількість вбитих і поранених, відповідальність взяла ІД

Колеги ведуть пораненого у перестрілці поліцейського. / Фото: Reuters

Протистояння між поліцією та бойовиками триває.

У столиці Бангладеш Дацці у перестрілці між силовиками та озброєними бойовиками загинули щонайменше двоє старших офіцерів поліції, ще 40 осіб отримали поранення. Близько 20 людей перебувають у заручниках у ресторані у дипломатичному районі Дакки.

Про це повідомляє CNN.

Під час перестрілки бойовики кинули вибухівку у поліцейських. Один загиблий поліцейський був застрелений на місці події, другий помер від вогнепальних поранень. 40 людей отримали поранення від куль та осколків вибухових пристроїв.

Власник захопленого ресторану Сумон Реза розповів, що йому вдалося втекти від терористів. За його словами, до кафе увірвалися від шести до восьми нападників.

Відповідальність за напад взяла на себе "Ісламська держава, повідомило інформаційне агентство терористів Amaq. Також терористи заявили, що вбили 24 людей, ще 40 отримали поранення.

Поліція намагається з'ясувати вимоги бойовиків, але нападники не висунули ще ніяких вимог.

Напад на ресторан стався у той же день, коли у південно-західному районі Бангладеш Дженайда  у храмі зарізали індуїстського священика. Цей інцидент був останнім в хвилі вбивств по всій країні світських блогерів, науковців та представників релігійних меншин, таких як індуїстів, християн, буддистів і мусульман-суфіїв, незважаючи на арешти 14 тисяч підозрюваних у радикалізмі, які вчинив уряд, щоб викорінити вбивства.

Ця тенденція викликала дебати про причетність ІДІЛ до вбивств. "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за ряд атак, але уряд Бангладеш послідовно заперечує будь-яку присутність ІДІЛ в країні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація