Теракт у центрі Стамбула могла організувати "Ісламська держава"

Теракт у центрі Стамбула могла організувати "Ісламська держава"

Фото: Reuters

Наразі слідство перевіряє цю інформацію.

Вибух у центрі Стамбула могли організувати бойовики "Ісламської держави".

Про це повідомляє Reuters.

"Існує інформація, що ця атака здійснена членом "Ісламської держави", але це попередня інформація, ми перевіряємо її", - зазначив Біньямін Нетаньяху, прем'єр-міністр Ізраїлю. Як відомо, серед загиблих внаслідок теракту були двоє ізраїльтян.

Як повідомив турецький посадовець агентству, до цього часу попереднє розслідування теракту вказувало на представників Робочої партії Курдистану (РПК) або її прихильників.

Раніше ще один турецький посадовець зазначив, що слідство було зосереджено на трьох можливих підозрюваних чоловічої статі, двоє з яких приїхали з південного міста Газіантеп неподалік від сирійського кордону.

Нагадаємо, що 19 березня, в Стамбулі на популярній у туристів вулиці Істікляль вибухнув терорист-смертник: за попередніми даними, в результаті атаки загинули п'ять осіб (у тому числі сам бойовик), поранено 36.

Згодом у інтернеті з'явився відеозапис з місця теракта. Тим часом влада ввела ряд обмежень на висвітлення подробиць вибуху у центрі Стамбула. Вища рада Туреччини з телебачення і радіо заборонила ЗМІ показувати місце теракту в прямому ефірі. Також заборонено демонструвати тіла жертв.

Пізніше з'явилося повідомлення, що поліція Стамбулу затримала підозрюваного в причетності до вибуху в центрі Стамбула.

Повʼязані теми:

Наступна публікація