Терорист-смертник вбив понад два десятки людей на похороні в Іраку

Терорист-смертник вбив понад два десятки людей на похороні в Іраку

Ілюстрація / Фото: Reuters

Поранення в результаті теракту отримали 55 чоловік.

Кількість жертв теракту в іракському місті Ель-Микдадія зросла до 24, повідомляють джерела в місцевій поліції і госпіталі.

Раніше повідомлялося про 14 загиблих. Терорист-смертник підірвався на церемонії похорону, організованих шиїтською спільнотою в місті, розташованому за 80 кілометрів на північний схід від Багдада. Поранення в результаті теракту отримали 55 чоловік.

В Іраку зберігається напружена ситуація у зв'язку з діяльністю радикального угруповання "Ісламська держава", що захопила частину країни. Бойовики цієї організації здійснюють напади і теракти, жертвами яких найчастіше стають мирні жителі.

Нагадаємо, що раніше два вибухи прогриміли 28 лютого в шиїтському місті Мадінат-ес-Садр, розташованому неподалік від іракської столиці. У правоохоронних органах повідомляли, що терористи на начинених вибухівкою мотоциклах підірвалися в натовпі на ринку мобільних телефонів. За іншими даними, підірвав себе тільки один смертник, який привів у дію пристрій після вибуху бомби.

Відповідальність за напад взяли на себе бойовики ІД.

Нагадаємо, іракські сили безпеки приступили до будівництва бетонної стіни, яка оточить столичний місто Багдад, з метою запобігання нападів бойовиків угруповання "Ісламська держава". Бар'єр безпеки навколо Багдада перешкодить проникненню терористів і ввезення вибухових речовин в місто.

Повʼязані теми:

Наступна публікація