Терорист у Ніцці стояв біля місця теракту багато годин і сказав поліції, що везе морозиво – ЗМІ

Терорист у Ніцці стояв біля місця теракту багато годин і сказав поліції, що везе морозиво – ЗМІ

Фото: Reuters

Місцеві медіа повідомляють, що поліція не перевірила вантажівку.

Терорист у вантажівці стояв припаркованим на відкритій для руху частині Англійської набережної приблизно 9 годин і навіть сказав поліції, що доставляв морозиво, перед тим, як здійснити теракт. Про це пише Daily Mail з посиланням на місцеву пресу.

31-річний виходець з Тунісу Мохаммед Лахуайедж Бухлель офіційно працював перевізником вантажів, раніше мав проблеми з законом, мав у вантажівці штурмові гвинтівки, пістолет і навіть гранату, але поліцейські не перевірили його авто.

За повідомленням поліція начебто підійшла, опитала водія, і дозволила йому стояти далі на Англійській набережній, оскільки той запевнив – перевозить у вантажівці морозиво.

Повідомляється, що під час великих свят крупногабаритним вантажівкам взагалі заборонено пересуватись вулицями міста, навіть доставки планують з урахуванням цього правила.

Також повідомляється, що терорист міг орендувати авто у сервісному центрі в Санкт-Лоран-дю-Вар від аеропорту Ніцци.

Докладно про терориста читайте у матеріалі: Уродженець Тунісу зі злочинним минулим. Що відомо про нападника, який вчинив теракт у Ніцці

Нагадаємо, в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликала людей не виходити на вулицю.

Один українець загинув та двоє отримали поранення у теракті. Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава", яку підозрюють у вчиненні злочину, поки що не взяла відповідальність за теракт.

В інтернеті з'явилось відео стрільби поліції з водієм вантажівки під час теракту в Ніцці

В інтернеті з'явилось відео стрільби поліції з водієм вантажівки під час теракту в Ніцці

15_7_nice_2

Повʼязані теми:

Наступна публікація