Ісламісти в Алеппо пішли в наступ - Reuters

Ісламісти в Алеппо пішли в наступ - Reuters

Фото: promova.info/

Влада Сирії офіційно інформацію не підтвердили.

Бойовики терористичного угруповання "Фронт ан-Нусра" і угруповання "Джунд аль-Акса" перейшли в наступ на півдні сирійської провінції Алеппо, відбивши у урядових військ ряд ключових позицій.

Про це повідомляє у вівторок, 8 березня, Reuters з посиланням на Сирійський центр дотримання прав людини, що базується у Великобританії.

Ісламісти, як стверджують правозахисники, вибили сирійську армію з села Ель-Ейс, яке було звільнена восени минулого року, а також взяли під контроль низку навколишніх висот. При цьому зіткнення призвели до великої кількості жертв.

Влада Сирії офіційно інформацію не підтвердила.

Нагадаємо, що раніше на бік мешканців міста Ракка, повсталих проти терористичного угрупування "Ісламська держава", перейшли близько 200 бойовиків.

Такі дії змусили терористів організувати блокпости на в'їзді в місто.

Мешканці міста підняли сирійські державні прапори ще в п'яти районах міста і в ході бойових зіткнень витіснили звідти терористів. Повсталим вдалося зв'язатися з представниками урядових військ з мобільного зв'язку.

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй в п'ятницю, 26 лютого, одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого.

Правозахисники зазначили, що з настанням перемир'я кількість загиблих істотно зменшилася, але режим тиші все одно хиткий – сторони конфлікту звинувачують один одного в обстрілах.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламського держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація