The New York Times зазнала атаки російських хакерів – CNN

The New York Times зазнала атаки російських хакерів – CNN

Фото: Getty Images

В американській газеті запевняють, що кіберзлочинці не змогли зламати їхньої системи.

Низка американських ЗМІ, серед яких і The New York Times, зазнали атак хакерів із Росії. Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела в спецслужбах США.

За даними співрозмовників телеканалу, слідство вважає, що атаки на американські ЗМІ здійснили хакери, за якими стоїть російська розвідка. Самі злами є частиною більш широкої серії атак, спрямованих у тому числі проти Демократичної партії США, уточнює CNN.

ЗМІ вважаються пріоритетними цілями, бо можуть надати цінну інформацію про контакти репортерів в уряді, а також неопубліковані матеріали з конфіденційною інформацією, кажуть джерела телеканалу.

The New York Times офіційно підтвердила факт хакерської атаки. У виданні уточнили, що метою зловмисників було московське бюро газети. "Ми постійно моніторимо наші системи, і не побачили свідчень того, що наші внутрішні системи, включаючи системи московського бюро, були зламані", — повідомила офіційний представник видання Ейлін Мерфі.

ФБР не стало коментувати інформацію CNN.

Нагадаємо, раніше The New York Times опублікувала ряд матеріалів, пов'язаних з кібератаками, в яких повідомляла, що за зламами стоїть Росія. Зокрема, з посиланням на співробітників декількох фірм в області комп'ютерної безпеки, газета писала, що в кібератаці на національний комітет демпартії виявлений "російський слід".

Пізніше The New York Times з посиланням на федеральні джерела написала, що, як повідомили американські спецслужби Білому дому, з високою долею ймовірності "за зламом пошти демократів стоїть російська влада.

Представники демократів також поклали відповідальність за злам серверів на Росію. Зокрема, кандидат у президенти США від демпартії Гілларі Клінтон заявляла, що зламали сервери російські спецслужби.

У Кремлі звинувачення відкидали. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, зокрема, говорив, що "російські офіційні відомства [...] ніколи не займаються кібертероризмом".

Очільник німецької контррозвідки звинуватив Москву в спробах дестабілізації Німеччини та ЄС

Очільник німецької контррозвідки звинуватив Москву в спробах дестабілізації Німеччини та ЄС

Наступна публікація