Тіллерсон: Росія - небезпечна і вона вторглася в Україну

Тіллерсон: Росія - небезпечна і вона вторглася в Україну

Фото: Reuters

Кандидат на посаду держсекретаря США закликав до діалогу з Росією, яка повинна "брати до уваги погляди Америки".

Росія є небезпечною – вона напала на Україну і підтримала злочинний режим сирійської влади, проте Кремль має нести відповідальність за свої дії.

Про це заявив кандидат на посаду держсекретаря США Рекс Тіллерсон на слуханнях в Сенаті.

"Ми повинні об'єктивно оцінювати дії Росії. Росія сьогодні становить небезпеку, але вона не непередбачувана в просуванні своїх власних інтересів. Вона вторглася в Україну, в тому числі, забрала Крим, і підтримала сирійську армію, яка грубо порушує закони війни", - наголосив він.

За словами Тіллерсона, відродження Росії може непокоїти соратників США у НАТО.

"Але ці двері були відчинені, і ненавмисні сигнали були відправлені через відсутність американського лідерства", - додав він.

На думку Тіллерсона, це сталося через те, що США відступили від своїх зобов'язань перед союзниками.

"Ми послали слабкі або нечіткі сигнали з "червоними лініями", які перетворилися в зелене світло. Ми не визнавали, що Росія не думає так, як ми. Слова не можуть змінити нерівну і часом спірну історію між нашими націями. Але нам потрібен відкритий і відвертий діалог із Росією щодо її амбіцій, щоб ми знали, як намітити свій власний курс", - запевнив кандидат на посаду держсекретаря США.

Він також вважає, що потрібно з'ясувати, де можлива співпраця з Росією на основі спільних інтересів, наприклад, у зменшенні глобальної загрози тероризму.

"Там, де важливі відмінності залишаються, ми повинні бути стійкими в захисті інтересів Америки і її союзників. Росія повинна знати, що ми будемо нести відповідальність за свої зобов'язання і зобов'язання перед нашими союзниками, і що Росія повинна відповідати за свої дії", - підсумував Тіллерсон, зазначивши, що Росія повинна "брати до уваги наші погляди".

Нагадаємо, новообраний президент США Дональд Трамп обрав новим держсекретарем США керівника найбільшої приватної нафтової компанії ExxonMobil Рекса Тіллерсона, який має "зв'язки з Росією".

Американський бізнесмен, який отримав у Кремлі орден "Дружби", відомий своїми тісними дружніми відносинами з РФ та особисто президентом Володимиром Путіним і закликами скасувати санкції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація