Тіло загиблої у стамбульському теракті одеситки відправили в Україну

Тіло загиблої у стамбульському теракті одеситки відправили в Україну

Фото: Reuters

Постраждалі українці вже перебувають не в лікарні.

Сьогодні, 30 червня, до Одеси літаком вивезли тіло загиблої у теракті у аеропорту Стамбула українки Лариси Цибакової, передає кореспондент ТСН.

Пораненого чернівчанина Віктора Виборнова, в якого було осколкове поранення ніг, напередодні з лікарні забрали родичі. Поїхала сама з лікарні і постраждала полтавчанка.

Сьогодні в аеропорту ТСН зустріла українців, які дивом уникли теракту. Родина з Миколаєва саме того вечора, коли пролунали вибухи, мала відлітати в Україну. Утім їхній товариш напередодні переконав їх затриматися у Стамбулі. Чим, можливо, й врятував їм життя.

"Коли ми дізналися, було дуже страшно. Нам про це сказав наш друг і ми, звичайно, дуже злякалися, тому що ми повинні були їхати в аеропорт, але ми затрималися і ми не поїхали. Повинні були провести тут ніч. У підсумку ми затрималися і слава Богу, ця біда нас обійшла", - розповідає українська туристка Ольга Нечаєва.

У Туреччині затримали 13 підозрюваних у причетності до теракту

У Туреччині затримали 13 підозрюваних у причетності до теракту

Зараз аеропорт працює в звичному режимі. Всередині міжнародного терміналу зробили імпровізований меморіал пам'яті — 15 світлин загиблих громадян Туреччини, свічки і поряд квіти. Попри те, що летовище нібито вже повернулося до звичного життя, працівники аеропорту кажуть — не відчувають себе у безпеці.

Сьогодні ж стали відомі національності трьох терористів та було оприлюднено відео жорстокої розправи стамбульських терористів.

Нагадаємо, увечері 28 червня в Міжнародному аеропорту Стамбула "Ататюрк" пролунали вибухи і почалася стрілянина. Більшість загиблих – громадяни Туреччини, але серед них є іноземці. Однією з жертв виявилася українка 1969 року народження - Лариса Цибакова. Пошуки українських громадян серед постраждалих тривають.

Раніше повідомлялося, що троє терористів смертників, які здійснили напад на найбільший аеропорт Стамбула "Ататюрк" -  уродженці РФ, Узбекистану та Киргизії. Турецька поліція також затримала 13 осіб під час рейдів у Стамбулі. Троє з них виявилися іноземцями. 

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація