Попри сніг і мороз. У Сеулі тисячі демонстрантів продовжують вимагати відставки президента

За демонстраціями стежать 25 тисяч правоохоронців.

У суботу, 26 листопада, тисячі протестуючих вчергове вийшли на вулиці Сеула, попри мокрий сніг та морози, вимагаючи президента Пак Кан Хє піти у відставку через корупційний скандал або оголосити їй імпічмент. Про це повідомляє AFP.

За даними поліції, близько 25 тисяч правоохоронців стежать за демонстраціями. Вони перекрили дорогу до президентського Блакитного будинку, оскільки очікують, що на акції протесту може вийти 1,5 мільйона людей.

Також очікують, що ще півмільйона людей вийдуть на демонстрації у провінційних містах.

"Я не думаю, що Пак піде у відставку добровільно, але ми повинні говорити голосніше, щоб спонукати парламент проштовхнути її імпічмент", - розповів 23-річний студент.

Серед протестувальників спостерігається святковий настрій. Люди одягли плащі та взяли парасольки, щоб захиститися від опадів.

На вулицях роздають харчі, плакати і листівки, вуличні торговці продають свічки та стільці. Деякі активісти танцюють під музику.

"Я прийшов сюди, тому що я хотів показати своїм дітям, що люди є власниками цієї країни, а не можновладці", сказав 47-річний Шим Кю-Іл.

Нагадаємо, у неділю, 20 листопада, прокуратура Південної Кореї офіційно звинуватила в корупції оточення президента країни Пак Кин Хє — її близьку подругу і двох екс-підлеглих. Саму очільницю "заочно" підозрюють у корупції, однак, звинуватити не можуть через обмеження в Конституції.

У прокуратурі Південної Кореї відзначили, що президент Пак Кин Хе, судячи з усього, "значно" замішана в корупційній схемі і тому розслідування відносно неї триватиме.

Що ж до оточення президента, то її близьку подругу Чхве Сун Сіль вже офіційно звинувачують у використанні тісних зв'язків з Хє для того, щоб примушувати південнокорейські компанії, зокрема Samsung, робити багатомільйонні пожертви на користь так званих благодійних компаній. За допомогою останніх Сіль примножувала свої статки.

Ще двох колишніх помічників президента звинувачують у передаванні подрузі Сіль секретної інформації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація