Тисячі українських біженців можуть депортувати з Німечиини - ЗМІ

Тисячі українських біженців можуть депортувати з Німечиини - ЗМІ

Прохання про надання політичного притулку внаслідок конфлікту на Сході України подали у ФРН більше семи тисяч українців

Лише у 5,3 % заяв ухвалюється позитивне рішення про надання притулку.

Тисячам біженців з України загрожує депортація з Німеччини. Про це йдеться у в матеріалі видання Frankfurter Rundschau.

Прохання про надання політичного притулку внаслідок конфлікту на Сході України подали у ФРН більше семи тисяч українців, однак багато з них отримали повідомлення про відмову за останні тижні. У 2014 році українці подали 2703 заяви на надання притулку, у 2015 - ще близько 4400.

Лише у 5,3 % заяв ухвалюється позитивне рішення про надання притулку.

"Кожна відмова супроводжується вимогою залишити країну", - зазначив представник Федерального відомства з питань міграції та біженців.

Як пише DW, минулого року Німеччині було подано майже 477 тисяч прохань про надання притулку. Минулого тижня політики з правлячої консервативної партії Християнсько-соціальний союз вимагали визнати Україну "безпечною країною походження". До "безпечних країн походження" належать усі країни ЄС, а також інші країни, де на основі законодавства, правоохоронних практик та загальних політичних обставин можна сміливо виключити наявність переслідувань, порушень прав людини та нелюдське поводження, йдеться у конституції Німеччини. Притулок надається саме на підставі переслідувань. До безпечних країн минулого року було зараховано країни Західних Балкан.

Нагадаємо, за даними ООН в 2015 році близько 1 млн нелегальних мігрантів прибули в Європу через Середземне море. Серед них понад 500 тисяч сирійців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація