Торжество абсурду: Слідчий комітет РФ порушив чергові справи проти українських силовиків

Торжество абсурду: Слідчий комітет РФ порушив чергові справи проти українських силовиків

Міністр оборони Степан Полторак / Фото: Reuters

"Фігурантами" справ є як колишні, так і діючі посадові особи Міністерства оборони та Національної гвардії України.

Головне слідче управління Слідчого комітету РФ порушило ще дві кримінальні справи щодо війни на Донбасі. Так, в Росії вважають, що командир 14 окремої механізованої бригади Збройних Сил України полковник Олександр Жакун у квітні 2016 року нібито організував обстріл з важких видів озброєння контрольно-пропускного пункту бойовиків "ДНР" "Оленівка", через який нібито проходить тільки цивільне населення і транспорт.

Про це йдеться на сайті СК.

Російські слідчі звинувачують Жакуна в "застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни".

Також порушено кримінальну справу "за фактом геноциду національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх", яка проживає на окупованому Донеччині.

"Фігурантами цієї справи є як колишні, так і чинні посадові особи Міністерства оборони та Національної гвардії України. Серед них Міністр оборони Степан Полторак, начальник Генерального штабу Міністерства оборони України Віктор Муженко, колишній командир Сухопутних військ Анатолій Пушняков, чинний командир Сухопутних військ Сергій Попко, командуючий Національною гвардією Юрій Аллеров", - йдеться в повідомленні. Їх звинувачують у наказах "на застосування важких видів озброєння, що має високі властивості ураження, для знищення об'єктів цивільної інфраструктури населених пунктів", а також для "повного або часткового знищення національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх".

Нагадаємо, 10 вересня 2015 року Слідчий комітет (СК) Росії відкрив кримінальну справу проти міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу Міноборони України Віктора Муженка, а також народного депутата Олега Ляшка. Низку керівників українських силовиків і політиків у Росії звинуватили в "застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни та геноциді" на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація