Трамп хоче заборонити іноземним студентам приїжджати до США за програмою Work and Travel

Трамп хоче заборонити іноземним студентам приїжджати до США за програмою Work and Travel

Фото: Reuters

Мільярдер хоче відмінити візу J-1, завдяки якій сотні тисяч іноземних студентів приїжджають до Сполучених Штатів.

У разі перемоги на виборах в президенти, Дональд Трамп пообіцяв відмінити візу за програмою Work and Travel.

Про це повідомляє видання ТАСС з посиланням на AP.

Йдеться про візу J-1, завдяки якій близько 300 тисяч іноземних студентів беруть участь у різних програмах обміну та знаходять роботу в США, у тому числі за відомою програмою Work and Travel.

Як зазначає видання, республіканець Трамп заявив, що насамперед такі візи переслідують корпоративні інтереси для пошуку дешевої робочої сили.

Мільярдер впевнений, що всіх студентів, які приїжджають до Америки можна замінити власними молодими фахівцями зі Сполучених Штатів, а всі програми обміну необхідно закрити.

Як відомо, 7 грудня Трамп закликав до "повної заборони всім мусульманам в'їжджати в США до тих пір, поки спецслужби не зрозуміють, що відбувається". На початку жовтня 2015 року Трамп пообіцяв вислати з Сполучених Штатів всіх сирійських біженців у разі, якщо він стане президентом. Він і раніше пов'язував терористичні прояви і віросповідання. Наприклад, у листопаді як відповідну міру на теракти в Парижі він запропонував "серйозно обміркувати" закриття мечетей в країні. Його випади обурили громадськість - у Британії запропонували закрити в'їзд Трампу.

Нагадаємо, що Трамп заявив, що президент Росії Володимир Путін є більш сильним лідером, ніж глава США Барак Обама. Про це політик сказав під час дебатів з іншими опонентами з партії. Раніше серед радників Трампа знайшли прихильника співпраці з РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація