Трамп із тріском провалився на праймеріз у двох штатах

Трамп із тріском провалився на праймеріз у двох штатах

Фото: Reuters

Партійні активісти у  Вашингтоні не дали Трампу жодного голосу.  

На первинних виборах кандидат на посаду президента США республіканець Дональд Трамп зазнав нищівної поразки у двох штатах.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На праймеріз у штаті Вайомінг, які відбулися в суботу, 12 березня, Трамп посів лише третє місце: сенатор із Техасу Тед Круз отримав 66,3 відсотка голосів, сенатор із Флориди Марко Рубіо - 19,5 відсотка, а Трамп - 7,2 відсотка голосів.

У Вашингтоні (округ Колумбія) очевидну перемогу здобув Марко Рубіо Трампу знову дісталося лише третє місце (14 відсотків).

За результатами кокусів – з'їздів партійних активістів - у Вайомінгу Круз отримав голоси дев'яти виборників, а Трамп і Рубіо - по одному голосу. У Вашингтоні Дональду Трампу не дісталося жодного голосу виборників.

Саме виборники вирішать на з'їзді, хто буде балотуватися на посаду президента США від Республіканської партії.

У демократів Гілларі Клінтон дістала перемогу на праймеріз на Північних Маріанських островах у Тихому океані.

У найближчий вівторок, 15 березня, первинні вибори в США мають відбутися, зокрема, у Флориді, Огайо та Іллінойс.

Нагадаємо, що нещодавно охорона вигнала мусульманку з заходу скандаліста Трампа.

Як відомо, 7 грудня Трамп закликав до "повної заборони всім мусульманам в'їжджати в США до тих пір, поки спецслужби не зрозуміють, що відбувається". На початку жовтня 2015 року Трамп пообіцяв вислати з Сполучених Штатів всіх сирійських біженців у разі, якщо він стане президентом.

Він і раніше пов'язував терористичні прояви і віросповідання. Наприклад, у листопаді як відповідну міру на теракти в Парижі він запропонував "серйозно обміркувати" закриття мечетей в країні.

Його випади обурили громадськість - у Британії запропонували закрити в'їзд Трампу, Шотландський університет позбавив звання політика, а підтримав одіозного кандидата російський президент Володимир Путін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація