Трамп протягом 18 років міг уникати сплати податків – The New York Times

Трамп протягом 18 років міг уникати сплати податків – The New York Times

Фото: Reuters

У штабі кандитата в президенти США не підтвердили і не спростували інформацію.

Навколо кандидата в президента США Дональда Трампа розгорівся новий скандал. Газета The New York Times опублікувала його податкові декларації за 1995-й, які можуть свідчити про те, що політик протягом останніх 18 років міг уникати сплати федеральних податків.

Зокрема, йдеться про те, що на початку 1990-х із тріском провалилися кілька його бізнесів – три казино в Атлантик-Сіті, авіабізнес та несвоєчасне придбання готелю Plaza в Манхеттені. Усе це разом завдало Трампові збитку на 916 млн доларів. Саме це, відповідно до американського законодавства, могло дозволити йому протягом майже двох десятиліть не сплачувати будь-які федеральні податки на доходи, адже старі збитки "приховували" його нові надходження.

Трамп не захотів коментувати цей скандал. А його виборчий штаб оприлюднив заяву, у якій ні спростували, ні підтвердили інформацію щодо уникнення сплати податків.

"Містер Трамп є висококваліфікованим бізнесменом, котрий несе відповідальність перед своїм бізнесом, сім'єю та працівниками не виплачувати більше податків, ніж потрібно за законом", – говориться в заяві.

Крім того, адвокат Трампа надіслав електронною поштою до редакції газети листа, де зазначає, що публікація податкових звітів кандидата в президенти США є незаконною, позаяк політик не дозволяв цього робити.

Раніше конкурентка Трампа в боротьбі за президентське крісло Гіларі Клінтон також дорікала йому, що він не оприлюднив свою свіжу податкову декларацію.

Гілларі Клінтон перемогла Дональда Трампа на перших теледебатах

Гілларі Клінтон перемогла Дональда Трампа на перших теледебатах

Повʼязані теми:

Наступна публікація