Трамп проводить "кастинги" потенційних кандидатів у свою адміністрацію

Трамп проводить "кастинги" потенційних кандидатів у свою адміністрацію

Дональд Трамп та Мітт Ромні / Фото: Reuters

Держсекретарем США може стати Мітт Ромні.

Обраний президент США Дональд Трамп проводить зустрічі з кандидатами в свою майбутню адміністрацію. Переговори відбуваються на території гольф-клубу в Бедмінстері в штаті Нью-Джерсі.

Трамп, зокрема, майже півтори години розмовляв за зачиненими дверима з "головним русофобом Республіканської партії" Міттом Ромні, передає Reuters. Саме він може стати державним секретарем США. На зустрічі також був віце-президент США Майкл Пенс.

Трамп заявив журналістам, що їхні переговори "відбулися відмінно". Ромні сказав, що "мали далекосяжну розмову відносно різних сценаріїв у світі".

"Ми обговорили ці сфери, а також обмінялися думками. Дуже ретельного і глибоко обговорювали те, що було в минулому. Я ціную можливість поговорити з обраним президентом і з нетерпінням чекаю майбутньої адміністрації й те, що він збирається робити", – зазначив Ромні.

У Трампа й Ромні раніше були непрості стосунки. Раніше Ромні обізвав Трампа "шахраєм" та "аферистом". Той у відповідь сказав, щоб Ромні "подавився як собака", неодноразово називав його "невдахою" (Ромні в 2012 році програв президентські вибори). Після перемоги Трампа на виборах президента США Ромні подзвонив йому й привітав із перемогою. Після того їхні стосунки почали налагоджуватися, передає "Голос Америки".

Іншими кандидатами на посаду держсекретаря США називають колишнього мера Нью-Йорка Руді Джуліані, колишнього посла США в ООН Джона Болтона та сенатора від штату Теннесі Боба Коркера.

Трамп також зустрівся з відставним морським генералом Джеймсом Маттісом. Його вважають сильним претендентом на посаду міністра оборони США або ж на іншу високу посаду. Після зустрічі Трамп запевнив, що Маттісу знайдеться місце в його команді.

Обраний президент США провів ще низку зустрічей із потенційними кандидатами в міністерські крісла.

Нагадаємо, інавгурація новообраного президента США запланована на 20 січня 2017 року.

Трамп на посаду міністра оборони може призначити одіозного генерала на прізвисько "Скажений пес"

Трамп на посаду міністра оборони може призначити одіозного генерала на прізвисько "Скажений пес"

Повʼязані теми:

Наступна публікація