Трамп уточнив, що за аборти треба карати не жінок, а лікарів

Трамп уточнив, що за аборти треба карати не жінок, а лікарів

Фото: Reuters

Він заявив, що підтримує заборону на аборти на території країни, допустивши, що з цього правила можуть бути деякі винятки.

Претендент на звання кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп скоригував свою позицію щодо абортів після того, як його висловлювання викликали гнівну реакцію як прихильників, так і супротивників переривання вагітності.

Зокрема, Трамп заявив, що рішення про заборону або легалізації абортів повинна приймати влада окремих штатів, а не федеральна влада, так як питання це, за його словами, неоднозначне. При цьому раніше він говорив, що в цілому підтримує ідею заборони абортів у США.

Крім того, Трамп змінив свою думку про те, хто повинен нести кримінальну відповідальність за незаконне проведення абортів у випадку їх заборони. Якщо спочатку він висловлювався покарання для самих жінок, які пішли на такий крок, то тепер він виступає за притягнення до відповідальності лікарів, які погодилися провести підпільну операцію. Він заявив, що підтримує заборону на аборти на території країни, допустивши, що з цього правила можуть бути деякі винятки.

Прихильники абортів вважають таку позицію порушенням права жінок розпоряджатися власним тілом. Противники абортів висловили невдоволення наміром Трампа карати за них жінок.

Традиційно активісти, які виступають проти абортів, закликають покладати відповідальність не на жінок, а на лікарів, які проводять операцію. За словами Трампа, у минулому він був затятим прихильником абортів, проте з тієї пори, сказав він, його думка з цього питання зазнала еволюції.

Раніше Трамп порівняв іммігрантів з отруйними зміями. На одній із зустрічей з виборцями, він процитував пісню Ела Вілсона під назвою "Змія", в якій розповідається історія жінки, яка дає притулок пораненої змії, доглядає за нею, проте отримує смертельний укус.

Крім того, мільярдер виступив за заборону іноземним студентам відвідувати США по програмі Work and Travel. Політик пообіцяв скасувати відповідну візу J-1. Трамп заявив, що насамперед такі візи переслідують корпоративні інтереси для пошуку дешевої робочої сили. Мільярдер упевнений, що всіх студентів, які приїжджають в Америку можна замінити власними молодими фахівцями зі Сполучених Штатів.

Проти таких висловлювань скандального мільярдера, мусульманка влаштувала німий мітинг на одному з його заходів. Охорона вивела жінку із залу. Так само вигнали ще декількох супротивників одіозного кандидата.

Повʼязані теми:

Наступна публікація