Трамп вважає міграційну політику Меркель катастрофічною помилкою

Трамп вважає міграційну політику Меркель катастрофічною помилкою

Фото: Reuters

Американський лідер вважає, що чимало країн може висловитися за Brexit.

Новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель зробила катастрофічну помилку, проводячи політику, яка призвела до напливу в країну мільйонів мігрантів.

Про це пише Times і Bild.

Трамп вважає, що ЄС став транспортним засобом для Німеччини. Американський президент пророкує, що все більше країн-членів Європейського союзу може проголосувати за вихід ЄС.

"Я думаю, що вона зробила катастрофічну помилку, приймаючи всіх цих нелегалів," - сказав Трамп про Меркель, яка в серпні 2015 року вирішила зберегти кордони Німеччини відкритими для біженців, переважно мусульман, що рятуються їх зони військових дій на Близькому Сході", - сказав Трамп.

"І ніхто навіть не знає, звідки вони приходять. Тож я думаю, що вона зробила катастрофічну помилку, дуже серйозну помилку," - резюмував Трамп.

Разом із тим, Трамп додав, що завжди відчував велику повагу до Меркель і досі розглядає її як одного з найважливіших світових лідерів.

Нагадаємо, що раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель уже почала готуватися до переговорів із новообраним президентом США Дональдом Трампом, хоча сама зустріч відбудеться через чотири місяці – наприкінці травня в Італії запланований саміт країн "Великої сімки". Друга зустріч має відбутися в липні у німецькому Гамбурзі на саміті "Великої двадцятки", в якій Німеччина головує цього року.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація