Трамп заявив, що політика Клінтон у Сирії призведе до Третьої світової війни

Трамп заявив, що політика Клінтон у Сирії призведе до Третьої світової війни

Фото: Reuters

Кандидат вважає, що між США і Росією може виникнути ядерний конфлікт.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що план його опонентки Гілларі Клінтон щодо Сирії призведе до Третьої світової війни. На його думку, це може статися через потенційний конфлікт із озброєною ядерним озброєнням Росією.

Про це він сказав в інтерв'ю Reuters.

Клінтон закликала створити безпольотні зони у Сирії, щоб захистити від авіаударів мирних жителів. Деякі аналітики побоюються, що захист цих зон може призвести до прямого конфлікту США із російськими військовими літаками.

"Ви більше не воюєте проти Сирії, ви воюєте проти Сирії, Росії та Ірану, ясно? Росія є ядерною країною, але такою країною, яка може застосувати ядерну зброю, на відміну від інших країн, які лише говорять про це" - сказав Трамп.

На думку кандидата, США мають зосередитися на боротьбі проти "ІДІЛ", а не на усуненні Башара Асада від влади у Сирії.

"Те, що ми повинні зробити, це зосередитися на "ІДІЛ". Ми не повинні концентруватися на Сирії. Усе закінчиться Третьою світовою війною, якщо ми будемо слухати Клінтон" - сказав він.

Нагадаємо, в американському штаті Флорида відкрилися дільниці для дострокового голосування на президентських виборах. Штат вважається ключовим для перемоги в президентській гонці; розрив між Гілларі Клінтон і Дональдом Трампом тут мінімальний. Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Про політику та особисте: в Лас-Вегасі відбулись останні дебати між кандидатами у президенти США

Про політику та особисте: в Лас-Вегасі відбулись останні дебати між кандидатами у президенти США

Повʼязані теми:

Наступна публікація