Третій день "гуманітарної паузи" в Алеппо: що насправді відбувається в місті

Третій день "гуманітарної паузи" в Алеппо: що насправді відбувається в місті

Фото: Reuters

Сирійські державні ЗМІ заявляють, що повстанці не дають цивільним особам залишити місто, а ті звинувачують армію уряду в обстрілах навколо області коридорів.

У сирійському місті Алеппо уже третій день триває режим припинення вогню, оголошений Росією. Однак медична евакуація та доставка допомоги ще не відбулися. Про це повідомляє Reuters.

Ні сирійська армія, ні російська не наносили авіаударів по території повстанців в Алеппо. Водночас повстанці заявляють, що не можуть прийняти угоду про припинення вогню, оскільки вона не бере до уваги становище тих, хто бажає залишитися в утримуваному повстанцями Алеппо. Крім того, вони вважають, що це частина урядової політики, щоб очистити місто від політичних супротивників.

Своєю чергою, сирійська армія і Росія закликали жителів і повстанців покинути місто через встановлені коридори, пообіцявши, що вони вони зможуть зробити це безпечно, але мало хто з цивільних осіб чи повстанців покинули Алеппо.

"Ніхто не залишив місто, використовуючи коридори. Невелика кількість людей, які намагалися його покинути зіткнулися з обстрілом навколо (області коридору) і не змогли піти", - розповів один з повстанців з групи Fastaqim.

Крім того, за його словами, обстріли та зіткнення тривають і у деяких частинах міста.

Водночас сирійські державні ЗМІ передають, що повстанці не дають змоги цивільним особам залишити Алеппо. 

Організація Об'єднаних Націй сподівається, що припинення вогню дозволить провести медичну евакуацію з міста.

Певні сутички між між повстанцями і урядом Сирії та союзних військ були зафіксовані вздовж лінії фронту, при цьому деякі снаряди падають на територію, яку утримує армія Асада, а інші - на територію, утримувану повстанцями.

Нагадаємо, Росія продовжує режим припинення вогню - так звану "гуманітарну паузу" - у сирійському Алеппо з 8 до 19 годин 22 жовтня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація