Тригодинна конференція Путіна в одному зображенні. Інфографіка

Тригодинна конференція Путіна в одному зображенні. Інфографіка

Путін дав щорічну конференцію / Фото: ТСН.ua

ТСН.ua зібрав головні короткі тези президента РФ.

17 грудня президент Росії Володимир Путін дав підсумкову конференцію, де відповідав на запитання російських та іноземних журналістів.

Свій виступ Путін почав з анекдоту - відповідаючи на запитання журналіста про економічну ситуацію в країні. 

З усіх відповідей Путіна випливало, що попри кризу, санкції та низькі пенсії у Росії все добре і є достатньо фінансів для того аби проводити військову операцію у Сирії (яку президент РФ назвав "навчаннями") та контролювати, аби турецькі літаки не порушували повітряний простір Сирії.

Загалом, чимало запитань під час прес-конференції стосувалися відносин з владою Туреччини. Путін прокоментував їх дуже різко, наголосивши, що не бачить перспектив налагодження відносин.

Також Путін поділився думкою, що ІД став другорядною проблемою. Він вважає, що ісламістів використовують як гарматне м'ясо для охорони коридорів контрабандного транспортування нафти.

На прес-конференції дали можливість поставити запитання українському журналісту Роману Цимбалюку, який переказав Путіну вітання від затриманих ГРУшників, нагадавши президенту РФ його заяви про те, що на Донбасі немає російських військ. Тут Путін фактично визнав військову присутність РФ на території України: "Ми ніколи не говорили, що там немає людей, які займаються там вирішенням певних питань, у тому числі і у військовій сфері. Але це не означає, що там присутні регулярні війська. Відчуйте різницю…", - наголосив глава РФ.

Коментуючи відносини з Грузією, Путін знову торкнувся української тематики. Він заявив, що до погіршення російсько-грузинських відносин призвели рішення керівництва Грузії, зокрема, тодішнього президента Міхеіла Саакашвілі, який зараз очолює Одеську ОДА. На думку Путіна, він не змінив свого стилю своєї роботи і в Україні. "На мій погляд, це плювок в обличчя українського народу", - заявив Путін.

ТСН.ua тезово зібрав усі заяви Путіна в одному зображенні нижче. 

конференція Путіна однаєю картинкою

Більш детально із тезами тригодинної конференції Путіна можна ознайомитися на сайті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація