Туреччина хотіла від ЄС 20 мільярдів євро через мігрантів - Reuters

Туреччина хотіла від ЄС 20 мільярдів євро через мігрантів - Reuters

Фото: Getty Images

Але за словами голови Європарламенту Мартіна Шульца, Давутоглу запросив у Брюсселя додатково три мільярди євро.

Турецьке керівництво в ході переговорів з Євросоюзом хотіло від Брюсселя 20 мільярдів євро для вирішення проблем, пов'язаних з міграційною кризою.

Про це Reuters повідомило дипломатичне джерело.

На присвяченому міграційній кризі саміті Анкара запропонувала приймати на території республіки всіх біженців з Сирії, які не отримали притулок в країнах ЄС або були перехоплені при спробі перетнути турецькі територіальні води. Для цього Туреччині потрібна фінансова допомога, і, як стверджує співрозмовник агентства, прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та головою уряду Нідерландів Марком Рютте запросив суму, що перевищує ту, про яку йшлося раніше. Мова може йти в тому числі і про 20 мільярдів євро, відзначає джерело Reuters.

У той же час, однак, за словами голови Європарламенту Мартіна Шульца, Давутоглу запросив у Брюсселя додатково три мільярди євро, передає РИА Новости. "Мова йшла про додаткові три мільярди до 2018 року, і Європарламент готовий зробити все можливе для прискорення процедур, але це залежить не тільки від ЄП, але й від країн-членів, якщо вони будуть готові виділити ці кошти", — сказав Шульц вже після першого раунду переговорів між ЄС і Анкарою.

Нагадаємо, що председатель Європейської ради Дональд Туск заявив у минулу п'ятницю, що Євросоюз хоче перекрити лазівки на території західних балканських країн, які найчастіше використовують нелегальні мігранти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація