Туреччина продовжить завдавати ударів по позиціях сирійських курдів

Туреччина продовжить завдавати ударів по позиціях сирійських курдів

Фото: Reuters

Франція і США закликали Туреччину до негайного припинення артилерійського обстрілу.

Туреччина продовжує завдавати ударів по позиціях сирійських курдів, заявив у неділю прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу в телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Останнім часом зростає міжнародний тиск на Анкару, аби Туреччина припинила обстріли курдів в Сирії.

Однак Ахмет Давутоглу заявив у розмові з Меркель, що Туреччина не дозволить курдської партії Демократичний союз вести агресивні дії. Давутоглу заявив Меркель, що загони сирійських курдів, яких Туреччина звинувачує в тісному зв'язку із забороненою в країні Робочою партією Курдистану, ведуть наступ за підтримки російської авіації. За його словами, мета курдських загонів - вигнати тисячі мирних сирійських жителів з прикордонного з Туреччиною регіону і створити нову гуманітарну кризу, від якої постраждає не тільки Туреччина, а й Європейський союз. Він попередив Меркель про нову хвилю з тисяч біженців.

Раніше Франція закликала Туреччину до негайного припинення артилерійського обстрілу сирійських курдів, держдепартамент США також закликав Анкару припинити ці обстріли.

Нагадаємо, що напередодні турецькі військові з артилерії обстріляли райони в сирійській провінції Алеппо, які знаходяться під контролем курдів. 

Як заявив прем'єр-міністр країни Ахмет Давутоглу, турецькі війська обстріляли райони у провінції Алеппо на півночі Сирії, які нещодавно захопили угруповання курдів, й вимагають покинути ці території. Після того ціллю турецьких обстрілів у Сирії стала авіабаза Менах, яку захопили в четвер у сирійських повстанців курдські загони.

Туреччина вважає, що ці загони пов'язані з курдськими повстанцями з Курдської робітничої партії, яка вже тривалий час протистоїть силам безпеки всередині Туреччини.

Прем'єр-міністр країни також звинуватив курдських повстанців в атаках на етнічних арабів та туркоманів, назвавши це "військовими злочинами".

Окрім того, міністр закордонних справ Туреччини повідомив, що країна обмірковує наземну операцію у Сирії разом з силами Саудівської Аравії.

Раніше офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив, що те, що відбувається на турецько-сирійському кордоні говорить про підготовку Туреччини до прямого вторгнення в Сирію.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація