Туреччина та США готові до прямого військового втручання у Сирії - Байден

Віце-президент США зустрівся із Ахметом Давутоглу.

Сполучені штати та Туреччина готові до військового врегулювання конфлікту у Сирії.

Про це під час зустрічі із прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу заявив віце-президент США Джо Байден, пише Daily Sabah.

Військовий вплив на ситуацію у Сирії з боку США та Туреччини розглядається лише у разі неможливості політичного врегулювання конфлікту.

"Ми знаємо, що буде краще дійти політичного вирішення, але ми готові, якщо це буде неможливо, перейти до військового врегулювання і знищити "ІД", - заявив Байден під час прес-конференції.

Своєю чергою, Давутоглу пояснив, що для США та Туреччини є дуже важливим, щоб сирійська опозиція формувалася із законних елементів, які б не були пов'язані із терористичною діяльністю. 

Нагадаємо, що Сирія кілька років потерпає від бойовиків так званої "Ісламської держави".

Наразі для боротьби із ними країни коаліції та окремо російська авіація обстрілюють територію багатостраждальної держави.

Сили міжнародної коаліції, які об'єдналися для боротьби із бойовиками, нещодавно повідомили, що знищили в Сирії та Іраку за півтора року 22 тисяч терористів угруповання.

Однак, стосовно діяльності російської  авіації у небі над Сирією, то дуже часто з'являються повідомлення, що обстріли ведуться на територіях, де бойовики "ІД" взагалі не були раніше помічені.

Навпаки, часто від обстрілів росіян потерпає сирійська опозиція, яка протистоїть як бойовиками "ІД", так і режиму президента Сирії Башара Асада, та мирні громадяни.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація