Туреччина заперечує присутність своїх військ у Сирії

Туреччина заперечує присутність своїх військ у Сирії

Фото: Reuters

Туреччину і раніше звинувачували в перекиданні військ до Сирії.

Міністерство оборони Туреччини відкинуло звинувачення в тому, що турецькі війська присутні на території Сирії.

Раніше РФ заявила, що у неї є інформація про те, що турецькі війська намагаються зміцнитися "за кілька сотень метрів від кордону" на сирійській території.

Туреччину і раніше звинувачували в перекиданні військ в Сирію, проте Анкара називала ці повідомлення помилковими.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін наказав з 15 березня почати виведення російських військ з Сирії. Він вважає, що завдання, поставлені перед Міністерством оборони РФ, в цілому виконані.

20 лютого в Женеві була досягнута домовленість про припинення вогню в Сирії. 26 лютого Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб усі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Однак, після оголошення перемир'я в Сирії військова авіація завдала ударів шести містах на заході провінції Алеппо.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламського держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація